UF_program_group

Ett av Utrikespolitiska föreningens huvudsakliga mål är att sprida kunskap, för att lyckas med detta anordnar vi två föreläsningar i veckan på olika utrikespolitiska ämnen. Att planera och organisera dessa föreläsningar är givande och otroligt roligt! Om du har en drömföreläsare eller ett ämne som du vill fördjupa dig i är programgruppen verkligen rätt plats för dig. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter som kan vara värdefulla i framtiden.

Gruppen består av två programsekreterare, en assistent och ett antal motiverade och engagerade studenter vars huvudsakliga uppgift är att bjuda in olika intressanta människor som är villiga att dela med sig av sin kunskap. Att få kända och erfarna journalister, författare, politiker och representanter från frivilligorganisationer är inte så svårt som man skulle kunna tro. Utrikespolitiska föreningen är välkänd och har ett gott rykte tack vare alla fantastiska medlemmars goda guvenörskap. Dessutom finns det ett par UF-rävar som varit aktiva själva en gång i tiden.

Gruppen ses varje måndag och brainstomar tillsammans  om vilka vi vill bjuda in, hur man skriver den perfekta inbjudan och planerar själva föreläsningen som sådan, självklart över lite fika och många skratt! Mötena hålls på vårt kontor på Ekonomikum. Till våra uppgifter hör självklart också att se till att föreläsningen eller debatten flyter på bra och naturligtvis se till att föreläsaren får vår traditionella UF-mugg som tack i slutet av föreläsningen. Det är det inte sällan som föreläsaren i fråga följer med på nation efteråt, då ges vi tillfälle att ställa fler frågor eller bara hänga lite.

Alla är varmt välkomna!

Programsekreterare

Theo Herold och David Sörme
program@ufuppsala.se

You can also find us on Facebook, join our group – “Program group – UF Uppsala”!